Bigos z młodej kapusty

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Szybka i smaczna kapusta z dodatkiem kiełbasy zarówno na obiad jak i na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • główka białej kapusty
    2 duże marchewki
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
    pęczek koperku
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    50 dag kiełbasy
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach i zalewamy do połowy wysokości wodę. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w plasterki i przekładamy do kapusty. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy koncentrat pomidorowy. Gotujemy jeszcze około 10 minut a na końcu dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować