Biały krem czekoladowy

4.51 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domowa, kremowa, pełnowartościowa, bez konserwantów i chemii nutella. Polecam do kanapek, gofrów i szczególnie dla dzieci :)

Składniki:

  • awokado 2 szt. ( 300 g. )
    mleko sojowe 3/4 szkl.
    mleko w proszku odtłuszczone 100 g.
    biała czekolada 1 tabliczka ( 100 g. )
    orzechy nerkowca bez soli 70 g.
    migdały 50 g.
    sezam 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Kanapki Krem

Biały krem czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy wodę do 3/4 objętości. Nad rondelek kładziemy miskę lub głęboki talerz. W misce umieszczamy 1/4 szkl. mleka i połamaną białą czekoladę ( kąpiel wodna ). Wodę gotujemy na małym ogniu, a czekoladę mieszamy, aż rozpuści się. Odstawiamy.
  • 2. Awokado obieramy, usuwamy pestki i kroimy na mniejsze części. Umieszczamy w miseczce. Dodajemy resztę mleka sojowego, mleko w proszku, posiekane orzechy nerkowca, posiekane migdały i sezam. Wlewamy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy blenderem ręcznym na gładką masę.
    Przekładamy do słoiczka. Szczelnie zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować