Bezglutenowe kruche ciasteczka piernikowe

0 (0 ocen)

Pyszne, zdrowe ciasteczka kruche, które uwielbiane są przez najmłodszych, ale nie tylko.

Składniki:

  • -125g mąki jaglanej
    -100g mąki ryżowej
    -50g mąki kokosowej
    -2 łyżeczki przyprawy do piernika
    -35g masła klarowanego
    -40g zmieksowanych orzeszków ziemnych na pył
    -40g miodu
    -1 łyżka ksylitolu
    -2 jajka
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia EKO
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Bezglutenowe kruche ciasteczka piernikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0n4966d 1. -miód, cukier, masło przekładamy do garnuszka i gotujemy do rozpuszczenia wszystkich składników. Studzimy
    -suche składniki mieszamy ze sobą następnie dodajemy resztę szkładników
    -zagniatamy ciasto i wstawiamy do zamrażalniki na 15 min (jeśli ciasto zbyt bardzo będzie się kruszyło należy dodać kilka łyżek wody)
    -rozwałkujemy ciasto i wycinamy ciasteczka
    -rozgrzewamy piekarnik do 180C
    -blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasteczka
    -pieczemy 20 min i studzimy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować