Beza - torcik Pavlovej

  • wyświetlono: 868 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zawsze się bałam upieczenia bezy, aż w końcu Pavlova skusiła mnie swoim lekkim wyglądem - odważyłam się - WARTO

martrzy90
  • 10min

Składniki

4 białka
1 łyżka soku z cytryny
1/2 szklanki cukru
szczypta soli

duże opakowanie śmietany kremówki 30%
1/2 szklanki cukru
maliny

Sposób przygotowania przepisu:

Beza - torcik Pavlovej

  • 1. do wysokiego naczynia wbijam 4 białka, doprawiam szczyptą soli - ubijam, stopniowo dodaję cukier oraz sok z cytryny.
  • 2. Wykładam blachę papierem do pieczenia, wylewam sztywną pianę na środek blachy (gdyby była zbyt płynna to przed wylaniem- wstawiam na 10min do lodówki) na kształt okręgu - formuję tak aby brzegi były wyższe, a w środku niecka - dzięki temu łatwiej będzie wyłożyć krem.
  • 3. wstawiam do nagrzanego do 180 C piekarnika i piekę ok. 60min.
  • pavlova4. Po upieczeniu wykładam na przestudzoną bezę ubitą na sztywno śmietanę kremówkę wraz z cukrem i dekoruję malinami

Porady

idealnie samokuje również z truskawkami, jagodami, borówkami

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

 

Tagi

slodkie_zyciesezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylabezakremówkaśmietanapavlovatorcik pavlovej

Komentarze

Podobne przepisy

Czekoladowa beza

Dodane przez: adela7

Czekoladowa beza....

Moja rodzinka bardzo lubi bezy...

image-03bl5nx

Dodane przez: wiesiołek

Beza "Ciemna Pavlowa"

Znana beza, w moim wykonaniu kakaowa,...

Orzechowa beza na kruchym spodzie

Dodane przez: dorota w

Orzechowa beza na kruchym spodzie

W okresie karnawału, po smażeniu...

Beza Czarny las

Dodane przez: Goszka

Beza Czarny las

Beza w wydaniu wiśniowo-czekoladowym...

Beza straciatella z wiśniami

Dodane przez: 2milutka

Beza straciatella z wiśniami

Beza, krucha z zewnątrz, piankowa...

Beza z musem brzoskwiniowym

Dodane przez: mysza75

Beza z musem brzoskwiniowym

Mini torcik powstał szybko z tego...