Barszcz z pastą curry i tortellnii

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Tradycyjna zupa z nowoczesnym twistem , serdecznie polecam:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 litr rosołu

    1,5 litra wody

    3 duże buraki

    3 duże ziemniaki

    1 duża marchewka

    1 duza pietruszka

    1 łyżeczka pasty curry- czerwonej

    1 łyżki masła klarowanego

    2 opakowania tortellini z mięsem

    Sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Barszcz czerwony

Barszcz z pastą curry i tortellnii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pietruszkę porządnie wyszorować, osuszyć. Pokroić w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić rozdrobnione warzywa. Podsmażać około 5 minut po czym wlać rosół i wodę. Doprowadzić do zagotowania. W międzyczasie buraki umyć i obrać, przekroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Ponownie doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć ogień i gotować zupę.
  • 2. Gdy buraki będą na wpół miękkie dodać wyszorowane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodać do garnka wraz z solą i gotować do miękkości warzyw.
  • 3. Po tym czasie buraki wyjąć na talerz ( warto przygotować z nich ćwikłę) ,a do zupy dodać pastę curry i po raz ostatni zagotować zupę.
  • 4. W międzyczasie ugotować tortellini według instrukcji na opakowaniu. Na talerz wykładać pierożki i zalewać gorącym barszczem,smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Tortellini z szynką

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować