Barszcz z pastą curry i tortellnii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę i pietruszkę porządnie wyszorować, osuszyć. Pokroić w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić rozdrobnione warzywa. Podsmażać około 5 minut po czym wlać rosół i wodę. Doprowadzić do zagotowania. W międzyczasie buraki umyć i obrać, przekroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Ponownie doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć ogień i gotować zupę.
2.Gdy buraki będą na wpół miękkie dodać wyszorowane i pokrojone w grubą kostkę ziemniaki. Dodać do garnka wraz z solą i gotować do miękkości warzyw.
3.Po tym czasie buraki wyjąć na talerz ( warto przygotować z nich ćwikłę) ,a do zupy dodać pastę curry i po raz ostatni zagotować zupę.
4.W międzyczasie ugotować tortellini według instrukcji na opakowaniu. Na talerz wykładać pierożki i zalewać gorącym barszczem,smacznego:)
Komentarze