Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę namoczyć na noc dzień wcześniej.Mięso obgotować w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodać fasolę i dogotowac do miękkości.W tym czasie przygotować warzywa.
2.Buraki oczyścić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchew,pietruszkę,seler, por, cebulę, pokroić w kostkę.
Kapustę poszatkować.
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Warzywa dodac do zupyi gotowac do miękkości.Ziemnaki dodać pod koniec aby sięza bardzo nie rozgotowały.
3.Mięso wyciągnąć i pokroić, dodać do zupy.
4.Dodać przecier, kwas burakowy, ocet(sok z cytryny), śmietankę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
5.Podawać z jajkami ugotowanymi na twardo.Posypać natką pietruszki.
Komentarze