szybki barszcz ukraiński

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Przepis na szybką i pożywną zupę pełną jarzyn

  • 30 min

Składniki:

  • paczka warzyw na zupę- barszcz ukraiński
    4 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę(jeśi w paczce ich nie ma)
    kilka łyżek fasoli z puszki(opcjonalnie)
    koncentrat barszczu czerwonego - ok 300-330 ml
    ok. 2 litrów bulionu
    sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Szybki barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się, doprawionego bulionu wrzucić warzywa i gotować do miękkości. Wlać koncentrat do smaku, chwilę pogotować, doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować