Barszcz ukraiński

4.99 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ulubiona zupa całej naszej rodziny.

Składniki:

  • 1/2 kg buraków
    3 średnie marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera i pora
    3 średnie ziemniaki
    13 dag kapusty
    6dag przecieru pomidorowego
    1 łyżeczka cukru
    1,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki kwasu buraczanego
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    15 dag fasoli jaś
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę zalać wodą i zostawić na całą noc. Następnego dnia ugotować do miękkości. Do garnka włożyć starte na tarce marchewki, pietruszkę, selera i buraki. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego w krążki pora. Kapustę poszatkować i dodać do zupy. Całość zalać bulionem i gotować
    aż wszystkie warzywa będą miękkie. Następnie dodać przecier pomidorowy, wszystkie przyprawy, kwas, cytrynę oraz czosnek. Wrzucić ugotowaną fasolę. Zaprawić śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować