barszcz ogórkowy

4.5 (143 ocen)

  • 35 min

przepis jest mojego autorstwa .powstał w trakcie eksperymentowania w mojej kuchni.

  • 35 min

Składniki:

  • -1 litr wody
    -kostka rosołowa mięsna
    -pół łyżki wegety
    -torebka barszczu białego
    -pól główki czosnki
    -2 laski zwyczajnej (lub jakiejś innej kiełbasy)
    -5 jajek
    -1 cebula
    -mała śmietana 18%
    -2 łyżki mąki
    -pieprz lub maga
    -ogórki korniszony 6 większych
    -kwas z ogórków
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - sposób przygotowania: Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową,pól łyżki wegety . wlać dobrze wymieszany barszcz biały z torebki i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojony czosnek. kiełbasę podsmażyć pokrojoną w kostkę i również dodać do zupy..ugotowane jajka wkroić do barszczu.cebule pokrojoną drobną podsmażyć na złoty kolor i ją również dodać.Mąkę i pół małej śmietany (najlepiej 18%) rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. na końcu dodać ogórki pokrojone w kostkę i wlać pół szklanki kwasu z ogórków .Doprawić do smaku pieprzem lub magą ponownie przegotować.

Porady

Jeżeli ktoś ma ma np.żurek lub w butelce barszcz lub też zakwas własnej roboty to tez może być.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować