Bardzo szybka rolada z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo szybkie, kolorowe, pyszne i sycące danie.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 2 szklanki mleka,
    - 15 łyżek mąki
    - 2 jajka
    - 0,5 szklanki oliwy z oliwek
    - sól
    - pieprz
    - 4 plastry żółtego sera

    Farsz:
    - cebula
    - 15 pieczarek
    - czerwona papryka
    - oliwki zielone
    - marchewka
    - 2 łyżki pomidorów w puszcze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bardzo szybka rolada z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy składniki na ciasto. Wylewamy na niską blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach,
  • Farsz warzywny. 2. Na oliwie z oliwek podsmażamy umyte i pokrojone warzywa. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  • Upieczony placek. 3. Farsz nakładamy na upieczony placek posypany żółtym serem.
  • Farsz na naleśniku. 4. Farsz nakładamy na upieczony placek posypany żółtym serem.
  • Zawinięta rolada z warzywami. 5. Zwijamy wszystko jak roladę.
  • Po upieczeniu. 6. Pieczemy ok. 15 minut na złoty kolor. Kroimy w szerokie kawałki.

Porady

Do farszu można dodać warzywa sezonowe np. cukinię, fasolkę szparagową a także np. usmażoną pierś z kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować