Banianka z dyni

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Beata Nycz

  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1 litr
    - cukier (do smaku wg. uznania): 2 łyżki
    - dynia: 1.5 kilograma

    - mąka: 25 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Banianka z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Banianka z dyni 1. Mąkę przesiewamy, wbijamy
    jajko, solimy i zagniatamy ciasto.
    Pod koniec zagniatania
    polewamy niewielką ilością
    zimnej wody.
  • Banianka z dyni 2. Dynię kroimy w kawałki,
    obieramy i wydrążamy nasiona.
    Miąższ kroimy w niewielką
    kostkę. Mleko zagotowujemy
    i wsypujemy dynię i cukier do
    smaku. Gotujemy, aż dynia będzie
    miękka.
  • Banianka z dyni 3. Ciasto rozwałkowujemy,
    tniemy na makaron, wsypujemy
    do mleka z dynią. Gotujemy ok.
    10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

4.49 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Banianka z dyni

To może cię zainteresować