Bananowo-kakaowe babeczki z białą porzeczką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Super wilgotne aromatyczne babeczki z kwaskową nutą. Do tego banalnie proste i szybkie!

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • mąka 2 szkl
    cukier 3/4 szkl
    kakao 2 łyżki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    soda 1 łyżeczka
    jajko 1szt
    mleko 1 szkl
    olej 1/2 szkl
    banan dojrzały 1 szt
    porzeczki białe 1 szkl
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowo-kakaowe babeczki z białą porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 200st. W misce wymieszać ze sobą mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i sodę. Banana obrać i zmiażdżyć widelcem. W wysokim naczyniu wymieszać mleko, olej, jajko i zmiażdżonego banana. Przelać do mąki i wymieszać wszystko razem. Przełożyć ciasto do natłuszczonych foremek na muffinki. Na wierzch posypać porzeczkami. Wstawić do piekarnika, obnizyć temperaturę do 180st i piec ok 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować