Kolorowe łódeczki

4.5 (141 ocen)

  • 30 min

Jest to inna wersja moich wcześniej już opublikowanych drobiowych cygar. Zmieniłam nieco farsz. Danie jest doskonałe na co dzień a także na szczególne okazje. U mnie zrobiło furorę na przyjęciu z okazji chrztu mojego synka. Zachwyca prostotą wykonania, wyglądem i smakiem. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • 1filet z piersi kurczaka
    1/2 papryki czerwonej
    1 por (cienki)
    2 plastry anansa z puszki
    8 małych pieczarek
    2 plastry mielonki tyrolskiej
    jajo
    bułka tarta do panierowania
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kolorowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać i ugotowaćw całości w osolonej wodzie. Pora zblanszować we wrzątku i pokroić na ok 1 centymetrowe plasterki. Ananasa i paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Plasterki mielonki zwinąć w rulonik i pokroić w małe slimaczki.
  • 2. Filet podzielić na części rozbić cienko tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. NA każdym kotlecie ułożyć obok siebie w dowolnej kolejności skłądniki farszu czyli paprykę, ananasa, pieczarki, krążki pora i mielonkę. Ciasno owinąć farsz mięsem - można pomóc sobie wykałaczkami.
  • 3. Opanierować w rozmąconym jajku i bułce tarte. Smażyć na oleju na rumiano z każdej strony. Przed podaniem przekroić wzdłuż aby powstały łódeczki z widocznym farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować