Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Delikatnie słodkie, mocno bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi. Idealne na deser czy też przekąskę w szkole lub w pracy.

  • 60 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • ( na 7 babeczek)

    4 dojrzałe banany
    50g. roztopionego masła
    100g. mleka
    2 łyżki cukru
    3 jajka
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 tabliczki mlecznej czekolady
    1/2 szklanki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bananowe babeczki z czekoladą i wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w kielichu blendera lub w wysokiej misce.
    Wlać roztopione masło oraz mleko, wsypać cukier.
    Całość zblendować.
  • 2. Jajka roztrzepać , przelać do masy bananowej.
    Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia.
    Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
  • 3. Masę przelać do natłuszczonych foremek na babeczki, do 3/4 wysokości.
    Czekoladę posiekać drobno.
    Wierzch babeczek posypać czekoladą oraz wiórkami kokosowymi.
  • 4. Piec ok. 45 min ( do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować