Ciasto bakaliowy kaprys

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bakalie z bezą, to prawdziwa uczta.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g bakalii - figi, daktyle, morele, suszone śliwki, rodzynki, skórka pomarańczowa
    wafel
    6 białek
    100 g cukru pudru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Beza

Ciasto bakaliowy kaprys - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakalie pokroić na mniejsze kawałki.
    Białka ubić na sztywna pianę. Dodawać stopniowo cukier i mąkę cały czas ubijając. Połączyć z bakaliami.
    Na dno tortownicy położyć przycięty wafel i na wafel wyłożyć masę bakaliową.
    Włożyć do piekarnika - 150 stopni na ok 15 min, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i pozostawić w piecu na ok 60 min.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować