Bagietkowa rolada

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Fajny i szybki sposób na roladę z burakami, śledziem i kozim twarożkiem.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka
    kozi twaróg kanapkowy 200 g
    2 płaty śledziowe
    2 ugotowane buraki
    1 cebula
    średnie korniszony 4-5 sztuk
    natka pietruszki
    sól, pieprz, odrobina chrzanu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Bagietkowa rolada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BAGIETKOWA ROLADA 1. Śledzie lekko wymoczyć, osuszyć, grubsze przekroić wzdłuż.
    Buraki zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar soku i wymieszać z 2 łyżkami twarogu.
    Doprawić solą, pieprzem i chrzanem.
    Cebulę obrać, posiekać razem z natką pietruszki.
    Pozostały twaróg wymieszać z cebulą i natką, doprawić solą i pieprzem.
    Bagietkę przekroić wzdłuż nie rozcinając do końca.
    Obie strony bagietki posmarować pastą buraczaną, potem jasną pastą.
    Po środku rozłożyć plastry śledzia i korniszony.
  • 2. Złożyć bagietkę, docisnąć i zwinąć w folię przezroczystą.
    Schłodzić przez minimum godzinę lub całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Śledzie Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Śniadanie

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa

4.5 (169 ocen)

Zdobywca nagrody

Rolada śniadaniowa

To może cię zainteresować