Propozycja wyjątkowego śniadania, zaskakującej przekąski - pyszne bagietki z pastą z fety podawane z szynką szwarcwaldzką i kiełkami. Smak zaskoczy Ciebie i Twoich gości. :)
10 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
duża bagietka,
około 150 g fety,
2 łyżeczki oleju z papryką ostrą, pomidorami i bazylią,
łyżeczka śmietany,
łyżka posiekanego szczypiorku,
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
większa garść kiełków rzodkiewki,
3 pomidorki koktajlowe.
Bagietki z pastą z fety oraz szynką szwarcwaldzką i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkę kroję pod ukosem na 12 kawałków, pomidorki w ćwiartki.
Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwiartki.
Fetę rozgniatam, łączę z olejem, śmietaną i szczypiorkiem - ma powstać gładka pasta.
Bagietki smaruję przygotowaną pastą z fety, dekoruję szynką i ćwiartkami pomidorków.
Komentarze