BAGIETKI Z PASTĄ Z FETY ORAZ SZYNKĄ SZWARCWALDZKĄ I KIEŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Propozycja wyjątkowego śniadania, zaskakującej przekąski - pyszne bagietki z pastą z fety podawane z szynką szwarcwaldzką i kiełkami. Smak zaskoczy Ciebie i Twoich gości. :)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duża bagietka,
    około 150 g fety,
    2 łyżeczki oleju z papryką ostrą, pomidorami i bazylią,
    łyżeczka śmietany,
    łyżka posiekanego szczypiorku,
    4 plastry szynki szwarcwaldzkiej,
    większa garść kiełków rzodkiewki,
    3 pomidorki koktajlowe.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Bagietki z pastą z fety oraz szynką szwarcwaldzką i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroję pod ukosem na 12 kawałków, pomidorki w ćwiartki.
    Każdy plasterek szynki dzielę na trzy, po środku układam kiełki i zwijam w ćwiartki.
    Fetę rozgniatam, łączę z olejem, śmietaną i szczypiorkiem - ma powstać gładka pasta.
    Bagietki smaruję przygotowaną pastą z fety, dekoruję szynką i ćwiartkami pomidorków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować