Tak przygotowane roladki doskonale sprawdzą się jako szybka przekąska lub np. jako przystawka. Placki tortilli skrywają smakowitą pastę, szynkę oraz sałatę. Posiłek szybki w przygotowaniu i szybko znikający z talerzy:)
20 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
4 placki tortilli-u mnie z dodatkiem otrąb i siemienia lnianego
4 plasterki szynki o dużej średnicy
ok. 100 g. mixu sałat
Pasta serowo - czosnkowa:
220g. sera Capri
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 łyżeczka czubrycy zielonej
2 szczypty soli i pieprzu
Dodatkowo:
małe pomidorki
wykałaczki
natka pietruszki
Roladki z tortilli z pastą serowo - czosnkową, szynką i sałatą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki pasty dokładanie mieszam. Każdy placek tortilli smaruje pastą, na paście układam porcje sałaty, na sałacie po plastrze szynki, na szynkę porcję pasty, każdy placek zwijam w roladę. Rolady wstawiam do lodówki, przed podaniem, rolady kroję w plastry, wbijam wykałaczkę, dekoruje pomidorkami i natką pietruszki.
Komentarze