KORECZKI Z PASTĄ Z FETY I CHLEBEM

0 (0 ocen)

Zwykle chleb jest u podstawy koreczka, a ja oczywiście muszę zrobić coś po swojemu i chlebek włożyłam w środek:) Zaciekawieni? zapraszam:)

Składniki:

  • 80 g fety półtłustej
    50 g jogurtu greckiego o obniżonej zawartości tłuszczu
    25 g miksu szpinaku i jarmużu świeżego
    Sól , pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
    2 grubsze kromki chleba razowego- ok. 75 g
    8 plastrów szynki konserwowej
    5-6 rzodkiewek
    15 g papryki czerwonej świeżej
    Garść kiełków słonecznika
    Liście szpinaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Koreczki z pastą z fety i chlebem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przełożyć fetę, rozetrzeć widelcem. Dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Szpinak i jarmuż drobniutko posiekać. Przełożyć do miski z serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką mieloną. Całość wymieszać i wstawić na kwadrans do lodówki.
  • 2. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki. Paprykę w cienkie słupki. Każdą kromkę chleba pokroić na 4 słupki o szerokości około 1 cm.
    Każdy plaster szynki posmarować pastą z fety.
  • 3. Na jednym z krótszych boków ułożyć słupek chleba, dodać kawałek papryki i kiełki. Zrolować. Każdą roladkę rozkroić na pół. Na wykałaczkę nabić plaster rzodkiewki, następnie dać szynkę z fetą i znów rzodkiewkę, wykończyć liściem szpinaku. Smacznego!

Porady

Z podanych składników wychodzi 16 koreczków po około 24 kcal jedna sztuka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować