Bagietka z szynką i serem w jajecznicy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To niezwykłe i pyszne śniadanie, które na pewno zaskoczy rodzinę.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka
    4 jajka
    150-200 g szynki
    150 g sera żółtego
    50 ml mleka
    1/4 łyżeczki soli
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Śniadanie

Bagietka z szynką i serem w jajecznicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bagietki ukroić 12 kromek,ze środka usunąć miąkisz.
    Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach,szynkę zmielić.
    Jajka roztrzepać z mlekiem i solą.
  • 2. Naczynie do zapiekania o średnicy 25 cm,wysmarować łyżką oleju,
    na dnie ułożyć obok siebie wydrążone kromki.
    Do środka kromki z jednej strony włożyć kopiatą łyżeczkę sera,
    a z drugiej strony kopiatą łyżeczkę szynki.
    Całość zalać rozbełtanymi jajkami z mlekiem i solą.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i zapiekać około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować