Faszerowana bagietka z pastą jajeczną i chorizo

4.5 (144 ocen)

Śniadanie nie musi być nudne, tak podane na pewno każdego wprowadzi w dobry nastrój na resztę dnia.

Składniki:

  • Składnik podstawowe:
    2 małe bagietki
    pęto chorizo (200 g) albo innej kiełbasy
    3 małe papryki (zielona, czerwona, żółta)

    Składnik dodatkowy:
    6 jajek ugotowanych na twardo

    Składniki robocze:
    ok. 2 łyżek majonezu
    wiązanka czosnku niedźwiedziego (można pominąć) albo szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Faszerowana bagietka z pastą jajeczną i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z majonezem. Chorizo pokroić w kostkę i podsmażyć bez dodatku tłuszczu.
  • 2. Kiełbasę odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Papryki pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Czosnek niedźwiedzi posiekać. Jajka wymieszać z chorizo oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem.
  • faszerowane bagietki 4. Bagietką odciąć końcówki i z dwóch stron wydrążyć ze środka.
  • faszerowana bagietka 5. Nafaszerować bagietki gotową pastą. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce na 30 min. Po tym czasie kroić gotowe kromki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Chorizo Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować