Faszerowana bagietka z pastą jajeczną i chorizo

  • wyświetlono: 2017 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Śniadanie nie musi być nudne, tak podane na pewno każdego wprowadzi w dobry nastrój na resztę dnia.

małgorzata kwiatkowska

Składniki

Składnik podstawowe:
2 małe bagietki
pęto chorizo (200 g) albo innej kiełbasy
3 małe papryki (zielona, czerwona, żółta)

Składnik dodatkowy:
6 jajek ugotowanych na twardo

Składniki robocze:
ok. 2 łyżek majonezu
wiązanka czosnku niedźwiedziego (można pominąć) albo szczypiorek
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana bagietka z pastą jajeczną i chorizo

  • 1. Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z majonezem. Chorizo pokroić w kostkę i podsmażyć bez dodatku tłuszczu.
  • 2. Kiełbasę odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Papryki pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Czosnek niedźwiedzi posiekać. Jajka wymieszać z chorizo oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem.
  • faszerowane bagietki4. Bagietką odciąć końcówki i z dwóch stron wydrążyć ze środka.
  • faszerowana bagietka5. Nafaszerować bagietki gotową pastą. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce na 30 min. Po tym czasie kroić gotowe kromki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilpasta jajecznabagietkaśniadaniepaprykichorizokonkurs_kreatywnyIIIfaszerowana bagietka

Komentarze

Podobne przepisy

Tortille z pastą jajeczną

Dodane przez: czarrna

Tortille z pastą jajeczną

Przekąska na przyjęcie :)

Tortille z pastą jajeczną i szparagami

Dodane przez: Martyna1991

Tortille z pastą jajeczną i szparagami

Mój autorski pomysł na wypełnienie...

faszerowane muszle

Dodane przez: karolinajedynak24

MUSZLE FASZEROWANE PASTĄ Z TUŃCZYKA

Faszerowane muszlę sprawdziły się...

krakersowe kąski z pastą jajeczną i mozzarellą

Dodane przez: justi2401

Krakersowe kąski z pastą jajeczną i mozzarellą

Idealne na imprezową przekąskę...

bagietka nadziewana

Dodane przez: monikaT83

Bagietka nadziewana pastą z mięsa mielonego

Przygotowałam taką małą porcję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE