Babka z rabarbarem

4.5 (167 ocen)

  • 25 min

Słodkie ciasto z rabarbarem

  • 25 min

Składniki:

  • 5 sztuk rabarbar,
    4 jajka,
    2 szklanki mąka pszenna,
    1 szklanka cukier,
    1 łyżeczka proszek do pieczenia,
    0.5 margaryna,
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich cukier oraz żółtka - miskujemy.
  • 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Na samym końcu dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną margarynę - mieszamy.
  • 3. Masę wylewamy do waskiej, wysmarowanej blaszki, ciasto posypujemy rabarbarem pokrojonym w 2cm kawałki - lekko dociskamy. Ciasto pieczemy 35-40 minut
  • 4. Ciasto po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować