Babka z kabaczka

4.49 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Mam 25 lat. Lubię dania z jarzyn. Chętnie też piekę ciasta. Ta babka jest kompromisem między potrawą słodką a warzywną.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. oleju
    ● 1/2 szkl. cukru
    ● 2 szkl. mąki pszennej
    ● 1,5 łyżeczki sody
    ● 2 jajka
    ● szczypta mielonych goździków
    ● 1,5 szkl. startego na tarce o dużych oczkach kabaczka
Wystaw ocenę:

4.49 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka z kabaczka 1. Mąkę przesiewamy z sodą,
    dodajemy jajka, olej i cukier.
    Wsypujemy kabaczka i miksujemy.
    Doprawiamy goździkami.
  • 2. Ciasto przekładamy do formy
    i pieczemy 35 minut w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabaczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować