Babka ucierana

4.5 (196 ocen)

  • 60 min

Pyszna babka,którą szybciutko można upiec dla gośći do kawki

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
    25 dag masła/margaryny
    25 dag cukru kryształu
    6 jajek
    sok z 1 cytryny
    rodzynki
    mały proszek do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka ucierana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na pianę.Masło utrzeć z cukrem,dodając żółtka,sok z cytryny,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Wymieszać dokładnie.Dodać ubite białka i rodzynki.Lekko wymieszać.Przełożyć do foremki.
    Ciasto piec około 50 min( do suchego patyczka) w tem 170-180 stopni.
    Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować