BABKA NA MAJONEZIE

0 (0 ocen)

Ta wielkanocna baba sprawdza się nie tylko na święta

Składniki:

  • 5 jaj
    1/2 szkl. cukru
    2 czubate łyżki majonezu
    1 szkl. + 1 łyżka mąki pszennej
    1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery Majonez

Babka na majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę.
    Dodajemy majonez, obie mąki, proszek i delikatnie mieszamy.
  • 2. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao.
  • 3. Formę smarujemy margaryną. Ciasta wlewamy do formy z kominem lub bez. ( średnica formy to ok 24 cm.)
    Pieczemy w 165-170 stopniach do tzw. "suchego patyczka".
    Jeżeli ciasto nie będzie upieczone w środku a na wierzchu zaczyna się spiekać to zmniejszamy temperaturę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować