Babeczki z wiśniowym musem - ekspresowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednej misce wymieszałam mleko, jaja i olej.
2.W drugiej, większej połączyłam mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól, czekoladę, przyprawy do piernika i cynamon.
3.Do miski z suchymi składnikami przelałam mokre, zmiksowałam szybko i gotowe.
4.Do foremek na babeczki wyłożonych papilotkami papierowymi nalewałam ciasto tak do połowy. Na środku ciasta do każdej babeczki kładłam pół łyżeczki musu. Następnie przykryłam mus dopełniając papilotki ciastem do 3/4 wysokości.
5.Piekłam około 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika przestudziłam udekorowałam cukrem pudrem.
Porady
Zamiast musu wiśniowego mogą być powidła śliwkowe, dżem jabłkowy, wiśniowy i każdy inny ;)
Komentarze