Sernik z musem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i kakao. Zmiksować i zagnieść..Wylepić spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
2.masa serowa-Żółtka zmiksować z połową cukru, potem z serem.
Dodać porcjami ubitą zimną śmietankę, potem pianę z ubitych białek z resztą cukru. Dodać przesiane budynie, posypkę i wymieszać, ale nie długo.Przelać do blaszki na surowe ciasto.
3.Piec ok.70 min. w 175 *C. Pod koniec pieczenia przykryć papierem, jak mocno brązowieje.
4.masa z wiśniami-Do garnka włożyć frużelinę z wiśniami, wlać 1 szklankę wody. Dodać cukier. Z drugą szklanką wody rozmieszać proszek kisielowy i wlać do gotujących się wiśni i ugotować. Można dodać więcej cukru jak było by zbyt kwaśne. Trochę ostudzić i rozsmarować na zimnym serniku.
5.esy- Czekoladę roztopić nad parą i polać sernik "za nitką".
Kroić jak stężeje.
Komentarze