Babeczki z twarogiem

4.48 (169 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Puszyste, wilgotne, mocno czekoladowe, nadziewane twarogiem babeczki.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    ▸1 szklanka mąki orkiszowej
    ▸1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ▸1 łyżka kakao
    ▸1/3 szklanki mleka
    ▸1/4 szklanki oleju
    ▸1 jajo
    ▸dosłodzić wedle uznania
    masa
    ▸200 g twarogu (ja dałam chudy)
    ▸1 jajo
    ▸kilka kropel aromatu waniliowego
    ▸dosłodzić wedle uznania
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki Ser

Babeczki z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy resztę składników na ciasto. Mieszamy do połączenia składników.
    2. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajo i aromat, dosładzamy. Mieszamy dokładnie.
    3. Papilotki wypełniamy jedną łyżką ciasta, następnie łyżeczkę masy serowej i przykrywamy znowu ciastem. Pieczemy 190 stopni 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować