Babeczki z twarogiem

  • wyświetlono: 1119 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Puszyste, wilgotne, mocno czekoladowe, nadziewane twarogiem babeczki.

IMG_20170501_121848
  • 12 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

ciasto
▸1 szklanka mąki orkiszowej
▸1 łyżeczka proszku do pieczenia
▸1 łyżka kakao
▸1/3 szklanki mleka
▸1/4 szklanki oleju
▸1 jajo
▸dosłodzić wedle uznania
masa
▸200 g twarogu (ja dałam chudy)
▸1 jajo
▸kilka kropel aromatu waniliowego
▸dosłodzić wedle uznania

Sposób przygotowania przepisu:

Babeczki z twarogiem

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy resztę składników na ciasto. Mieszamy do połączenia składników.
    2. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajo i aromat, dosładzamy. Mieszamy dokładnie.
    3. Papilotki wypełniamy jedną łyżką ciasta, następnie łyżeczkę masy serowej i przykrywamy znowu ciastem. Pieczemy 190 stopni 25 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sertwarógczekoladababeczkiDeserkakaomuffinyzdrowoszybko

Komentarze

Podobne przepisy

Babeczki na maślance z jabłkami

Dodane przez: AnetaJ

Babeczki na maślance z jabłkami

Babeczki są proste w przygotowaniu,...

Babeczki z czekoladą

Dodane przez: AnetaJ

Babeczki z czekoladą

To najprostsze babeczki na świecie....

babeczki

Dodane przez: tasty-and-fit

Kakaowe babeczki z serem

Kakaowe babeczki z serem. Smakiem...

Babeczki śmietankowe z dżemem

Dodane przez: justi2401

Babeczki śmietankowe z dżemem

Małe, słodkie co nieco do popołudniowej...

Babeczki dyniowe z serkiem

Dodane przez: joanna30

Babeczki dyniowe z serkiem

Babeczki dyniowe cechują się tym,...

Malinowe muffinki z twarogiem i kruszonką

Dodane przez: akrobatka22

Malinowe muffinki z twarogiem i kruszonką

Puszyste muffinki nadziane twarogiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE