Babeczki z migdałkami

4.4 (5 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Najprostsze na świecie babeczki z migdałami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 12dag mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    4 jajka
    Niepełna szklanka cukru
    Szczypta soli
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Garść łuskanych migdałów
    Kilka kropli olejku migdałowego
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Babki Babeczki

Babeczki z migdałkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jajek ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier.
    Do żółtek dodać 2 łyżki wody i kilka kropelek olejku, dobrze roztrzepać, wlać do piany. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną, posiekanymi migdałami i proszkiem do pieczenia. Sypkie składniki połączyć z pianą, lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki piec ok 20 min w 200 stopniach na złoty kolor. Dowolnie udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować