Babeczki z czekoladą

5 (4 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Najprostsze na świecie babeczki z kawałkami czekolady. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki mokre:
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
    1 jajko
    Aromat waniliowy

    Składniki suche:
    2 szklanki mąki
    0,5 szklanki cukru
    szczypta kurkumy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Czekolada, pokrojona w drobne kawałki
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i krótko mieszamy. Do ciasta dodajemy pokruszoną czekoladę (około 50g), mieszamy.
    Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Babeczki pieczemy ok 20 min w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

5 (4 ocen)

Zdobywca nagrody

Babeczki Muffinki

To może cię zainteresować