Śledzie w trzech smakach

5 (198 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 30 fietów śledziowych w oleju
    Sos musztardowy:
    2 łyżki białego octu winnego
    łyżka musztardy dijon
    4 łyżki cukru
    2 łyżki posiekanego koperku
    100 ml oleju
    Sos cebulowy:
    2 pokrojone w kostkę czerwone cebule
    posiekany ząbek czosnku
    200 ml majonezu
    100 ml śmietany 18 %
    łyżeczka sosu worcestershire
    łyżka musztardy delikatesowej
    Sos pomidorowy:
    2 łyżki białego octu winnego
    2 łyżki ketchupu z pomidorów malinowych
    4 łyżki cukru
    2 łyżki posiekanego koperku
    100 ml oleju
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w trzech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki i podzieliłem na trzy. W trzech osobnych miseczkach przygotowałem sosy. Do każdej porcji śledzi wlałem inny sos. Najlepiej smakują na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować