Pralinki w trzech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pralinki kokosowe:
Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach. Podawać schłodzone.
2.Pralinki kakaowe:
Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce. Po godzinie wyjąć i obtaczać w surowym kakao.
3.Pralinki bakaliowe:
Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Wstawić na godzinę do lodówki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka i po schłodzeniu w lodówce nie da się formować równych kuleczek należy dodać jeszcze jedną łyżkę zmielonych płatków. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w odżywce białkowej wymieszanej ze zmielonymi płatkami owsianymi. Podawać schłodzone.
Komentarze