Pralinki w trzech smakach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Zdrowe pralinki z kaszy jaglanej.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na kokosowe pralinki:
    • 1 woreczek kaszy jaglanej
    • ½ szkl. mleka
    • 1 szklanka wiórków kokosowych
    • 200 g suchego twarogu półtłustego
    • Szczypta soli
    • Stewia lub miód do smaku

    Pralinki kakaowe:

    • 1 woreczek kaszy jaglanej
    • ½ szkl. mleka
    • 200 g suchego twarogu półtłustego
    • 1 płaska łyżka kakao
    • 1 łyżka siemienia lnianego mielonego
    • 2 łyżki otrębów owsianych
    • Szczypta soli
    • Stewia lub miód do smaku

    Pralinki bakaliowe:

    • 1 woreczek kaszy jaglanej
    • ½ szkl. mleka
    • 200 g suchego twarogu półtłustego
    • 50 g odżywki białkowej (koncentrat białka serwatkowego – smak kruche ciastko)
    • Skórka starta z połówki pomarańczy
    • ½ szkl. rodzynek
    • 2 łyżki zmielonych w młynku płatków owsianych
    • Stewia lub miód do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pralinki w trzech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pralinki kokosowe:
    Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w wiórkach. Podawać schłodzone.
  • 2. Pralinki kakaowe:
    Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Schłodzić w lodówce. Po godzinie wyjąć i obtaczać w surowym kakao.
  • 3. Pralinki bakaliowe:
    Kaszę ugotować z mlekiem i wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po przestudzeniu wsypać do naczynia, dodać starty na tarce na małych oczkach twaróg (lub rozdrobniony widelcem) oraz resztę składników i wymieszać dokładnie łyżką. Wstawić na godzinę do lodówki. Jeżeli masa jest zbyt rzadka i po schłodzeniu w lodówce nie da się formować równych kuleczek należy dodać jeszcze jedną łyżkę zmielonych płatków. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w odżywce białkowej wymieszanej ze zmielonymi płatkami owsianymi. Podawać schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować