Babeczki śmietankowe z dżemem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Małe, słodkie co nieco do popołudniowej kawy. Puszyste babeczki śmietankowe z dodatkiem ulubionego dżemu są dziecinnie proste w przygotowaniu, a smakują wspaniale. Świetnie sprawdzą się jako słodkości na Wielkanocny stół.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1,5 szklanki mąki
    -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    -3/4 szklanki cukru
    -2 opakowania budyniu śmietankowego w proszku
    -2 jaja
    -200 ml śmietany 18%
    -100 g masła
    -12 łyżeczek ulubionego dżemu (u mnie malinowy)
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki śmietankowe z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Mąkę, budynie, sól, cukier oraz proszek do pieczenia mieszamy w misce. W osobnej misce mieszamy dokładnie jajka, śmietanę oraz roztopione masło. Masę śmietanową wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy.
  • 2 2. Połowę masy wykładamy do wyłożonej papilotkami foremki do babeczek. Układamy po łyżeczce dżemu.
  • 3 3. Przykrywamy pozostałą masą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 15 minut. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować