Babeczki mocno kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, następnie wymieszać z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia i starta czekoladą (kostkę czekolady odłożyć do dekoracji). Ciastem napełnić natłuszczone foremki do połowy wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
2.Mleko podgrzać, dodać kawę i cappuccino. Mieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Dodać śnieżkę i śmietan-fix i miksować do zgęstnienia. Krem nakładać za pomocą szprycy na babeczki.
3.babeczki dekorujemy perełkami, połówkami orzechów i starta czekoladą. Odstawiamy do schłodzenia.
Porady
Proporcja na około 15 babeczek.
Ja piekłam w blaszanych foremkach, ale myślę, że wygodniej byłoby w papierowych :)
Komentarze