Babeczki czekoladowe z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealne na wiosenny deser. Szybkie "małe co nie co" na spotkanie z przyjaciółmi lub podwieczorek w rodzinnym gronie.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    1 i 1/2 szklanki* mąki pszennej
    2 łyżki kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    3/4 szklanki cukru
    niepełne 3/4 szklanki maślanki
    75 ml oleju
    kilka kropli olejku waniliowego
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    2 łodygi rabarbaru

    *szklanka o pojemności 250 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki czekoladowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokroić w drobną kosteczkę, rabarbar na mniejsze kawałki.
  • 2. Jajka ubić z cukrem do białości. Miksując, wlać do masy maślankę, olej i aromat waniliowy. Następnie dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać łyżką. Na końcu dodać pokrojoną czekoladę i rabarbar.
  • 3. Masę rozdzielić do foremek na babeczki wyłożonych papierowymi papilotkami. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 20-25 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maślanka Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować