Aromatyczne ryby w zalewie octowej

4.47 (178 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Polecam

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1,5 kg ryb - miałam tuszki świeżego śledzia i filety leszcza, majeranek 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, sól, pieprz, maka, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Aromatyczne ryby w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Leszcza pokroiłam na mniejsze kawałki. Tuszki śledziowe zostawiłam w całości. Oprószyłam, solą, pieprzem, majerankiem. Wymieszałam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem - zostawiłam na godzinę aby ryby przeszły przyprawami. Następnie obtoczyłam w mące i usmażyłam na rumiano. Ryby powkładałam w słoiki. Załałam ciepłą zalewą

    Zalewa

    4 szklanki wody, 3/4 szklanki octu 10 %, 4 łyżeczki cukru, łyzeczka soli, ziele angielskie 5 - 6 sztuk, 4 - 5 liści laurowych, kilka kulek pieprzu, 2 kulki jałowca, 2 goździki. Gotować 5 minut. Do gorącej zalewy dodałam dużą pokrojoną w piórką cebulę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować