Aromatyczne leczo z kiełbasą i cukinią

4.2 (5 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne danie jednogarnkowe z 5 warzyw i aromatycznej kiełbasy. Idealne na obiad lub na kolację, rozgrzeje każdego zmarzlucha w jesienne i zimowe dni oraz dostarczy cennych szczególnie o tej porze witamin.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g kiełbasy
    3 papryki (np. 2 czerwone i 1 żółta)
    2 cukinie
    1 duża cebula
    2-3 ząbki czosnku
    3 pomidory (mogą być z puszki)
    przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, chili, oregano, bazylia
    olej do smażenia
    ewentualnie kilka łyżek przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.2 (5 ocen)

Aromatyczne leczo z kiełbasą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na dużej patelni lub garnku. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę i smażyć do zarumienienia. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory oraz przyprawy i dusić przez kilka minut. Na patelnię dodać pokrojoną w półplasterki cukinię, przykryć i dusić do pożądanej miękkości warzyw. Leczo podawać z pieczywem lub z ryżem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Cukinia Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

4.8 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Leczo z kiełbasą i cukinią

To może cię zainteresować