Aromatyczne leczo z kiełbasą krakowską

4.91 (11 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny posiłek, nie wymagający większych umiejętności. Aromat potrawy sam zwabi domowników do kuchni. Nie trzeba nikogo zachęcać do skosztowania. 

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia - ok. 30 cm długości
    2 czerwone papryki
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    250 g kiełbasy krakowskiej
    1,5 szklanki przecieru pomidorowego
    4 łyżki oleju
    1 łyżka przyprawy do mięs
    po 2 szczypty oregano, ziela angielskiego mielonego, harissy
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.91 (11 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Aromatyczne leczo z kiełbasą krakowską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Aromatyczne leczo z kiełbasą krakowską 1. Na oleju szkle pokrojoną w plastry , lekko osoloną cebulę , dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek , podsmażam , dodaję pokrojoną w paski paprykę , posypuję przyprawą do mięs , chwile duszę , dodaję pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i cukinię , podsmażam . Całość doprawiam oregano , harissą , zielem angielskim , mieszam , zalewam przecierem , chwilę duszę , próbuję , jeśli jest taka potrzeba doprawiam solą czy pieprzem .

Porady

Zawsze uważam by cukinia przy mieszaniu nie rozpadła się . Młodej cukinii wystarczy kilka chwil , starsza wymaga dłuższego duszenia :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować