Gulasz z lubczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew, pietruszkę, cebulę i papryke kroję w większą kostkę. Do garnka wlewam około litra wody, dodaję gałązki lubczyku i wkładam marchew oraz pietruszkę . Kiedy zmiękną dodaję zeszkloną na oleju cebulę i paprykę. Dolewam sok pomidorowy. Gotuję na wolnym ogniu. Kajzerkę namaczam w mleku i mieszam z mięsem. Dodaję łyżkę posiekanego lubczyku , jajko i doprawiam solą i pieprzem. Można dodać odrobinę grysiku. Formuję małe pulpeciki i podsmażam na patelni. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną dodaję pulpety i pokrojoną cukinię. Gotuję ok. 10 minut. minut . Dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem. Można zagęścić mąką i śmietaną. Smacznego.
Komentarze