Gulasz z lubczykiem.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rozgrzewające, smaczne i syte danie z pulpecikami i dużą ilościa warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • pulpety;
    30 dag mięsa mielonego z szynki
    jajko
    kajzerka i mleko do jej namoczenia
    olej
    sól
    pieprz



    oraz;
    cebula
    marchew
    czerwona papryka
    mała cukinia
    pietruszka
    2 ząbki czosnku
    10 pomidorków koktailowych
    pół pęczka lubczyku
    szklanka soku pomidorowego
    łyżka koncentaratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Pulpety Leczo Gulasz

Gulasz z lubczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, cebulę i papryke kroję w większą kostkę. Do garnka wlewam około litra wody, dodaję gałązki lubczyku i wkładam marchew oraz pietruszkę . Kiedy zmiękną dodaję zeszkloną na oleju cebulę i paprykę. Dolewam sok pomidorowy. Gotuję na wolnym ogniu. Kajzerkę namaczam w mleku i mieszam z mięsem. Dodaję łyżkę posiekanego lubczyku , jajko i doprawiam solą i pieprzem. Można dodać odrobinę grysiku. Formuję małe pulpeciki i podsmażam na patelni. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną dodaję pulpety i pokrojoną cukinię. Gotuję ok. 10 minut. minut . Dodaję łyżkę koncentratu pomidorowego. Doprawiam solą i pieprzem. Można zagęścić mąką i śmietaną. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować