Aromatyczna zupa jarzynowa

5 (164 ocen)

  • 30 min

Pierwsza ugotowana przeze mnie zupa z pomocą mamy

  • 30 min

Składniki:

  • -6 ziemnniaków
    -pęczek włoszczyzny z kapustą włoska lub 20 dag kapusty pekinki
    -puszka gotowanej fasoli czerwonej
    -puszska pokrojonych pomidorów
    - 1 cebula
    - 1 serek topiony
    - 1 liść laurowy
    - 2 kostki rosołowe
    - 4 łyżki oliwy z oliwek
    - 4 ząbki czosnku
    - sól i pieprz
    - 2,5 l wody
    - zielona pietruszka i koperek
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Aromatyczna zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę do miękkości z liściem laurowym.
  • 2. Dodajemy fasolę z puszki bez zalewy, kostki rosołowe, sól i pieprz do smaku oraz serek topiony.
  • 3. Na patelni na oliwie lekko przesmażamy posiekany czosnek z cebulą i puszką pomidorów.
  • 4. Pomidory łączymy z zupą i gotujemy na małym ogniu z 10 min. Gotowe danie posypujemy posiekana pietruszka i koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować