Zupa jarzynowa

  • wyświetlono: 1290 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bogata w witaminy zupa wielowarzywna

  • 60min

Składniki

- porcja rosołowa z kurczaka
- włoszczyzna
- 2 l wody
- pół cebuli
- pół puszki kukurydzy
- pół małego kalafiora
- kilka ziemniaków
- garść żółtej fasoli szparagowej
- 1 burak
- 2 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- sół, pieprz
- 1 łyżka mąki
- pół szklanki śmietany 18%
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa jarzynowa

  • 1. Z wody, porcji rosołowej, liści laurowych, ziela angielskiego, cebuli ugotować wywar.
    Wyłowić marchewkę i pokroić w kawałki.
    Do wywaru wrzucić fasolę szparagową, ziemniaki pokrojone w kostkę, kalafior podzielony na różyczki, odsączoną kukurydzę i starty na tarce o dużych oczkach burak.
    Gotować do miękkości warzyw.
    W szklance rozmieszać śmietanę z łyżką mąki, dodać do zupy.
    Dosypać natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuzupa

Komentarze

Podobne przepisy

jarzynowa

Dodane przez: magdzia44448

ZUPA JARZYNOWA

Pyszna i zdrowa zupka.

zupa jarzynowa

Dodane przez: Klaudia0318

Zupa jarzynowa

Uwielbiam tę zupę. Ma dużo witamin.

Zupa jarzynowa z kluskami

Dodane przez: Marcia66

Zupa jarzynowa z kluskami

Ekspresowa zupa z pysznymi kluskami

Zwykła jarzynowa a jaka pyszna.

Dodane przez: Bridget

Zupa jarzynowa

Dzięki tej zupie moja córka, która...

Szybka zupa jarzynowa

Dodane przez: AnetaJ

Szybka zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa....

Dodane przez: Karioka

ZUPA WIOSENNA - JARZYNOWA

Pachnąca, pełna witamin pożywna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE