Zupa jarzynowa

4.5 (160 ocen)

  • 60 min

Bogata w witaminy zupa wielowarzywna

  • 60 min

Składniki:

  • - porcja rosołowa z kurczaka
    - włoszczyzna
    - 2 l wody
    - pół cebuli
    - pół puszki kukurydzy
    - pół małego kalafiora
    - kilka ziemniaków
    - garść żółtej fasoli szparagowej
    - 1 burak
    - 2 liście laurowe
    - kilka ziaren ziela angielskiego
    - sół, pieprz
    - 1 łyżka mąki
    - pół szklanki śmietany 18%
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z wody, porcji rosołowej, liści laurowych, ziela angielskiego, cebuli ugotować wywar.
    Wyłowić marchewkę i pokroić w kawałki.
    Do wywaru wrzucić fasolę szparagową, ziemniaki pokrojone w kostkę, kalafior podzielony na różyczki, odsączoną kukurydzę i starty na tarce o dużych oczkach burak.
    Gotować do miękkości warzyw.
    W szklance rozmieszać śmietanę z łyżką mąki, dodać do zupy.
    Dosypać natkę pietruszki, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować