CIASTO:
- 500 g mąki
- 2 jajka
- 1 zółtko
- 2 łyżki śmietany
- 200 g tłuszczu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g drożdży
- szczypta soli
- puszka masy makowej
Sposób przygotowania przepisu:
Makowiec krucho-drożdżowy
1.
Zrobić ciasto(drożdże utrzeć ze śmietaną ) podzielić je na 2 lub 3 części, rozwałkować, nałożyć masę makową, zwinąć ułożyć na blasze. Gdy podrośnie upiec ( 45min).
Porady
Masę makową można wykonać samemu choć polecam z puszki jest wilgotniejsza i oszczędza się sporo czasu :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze