Aromatyczna grenadiera z sałatka serową

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo lekka, rozpływająca się w ustach rybka. Sałatkę wymyśliłam sama:).

  • 45 min

Składniki:

  • 2 płaty grenadiera
    1/2 szklanki mąki pszennej
    oliwa( według uznania)
    1/2 cytryny
    6 gałązek koperku
    pieprz
    kolendra w proszku
    2 szczypty soli czosnkowej
    2 szczypty słodkiej papryki w proszku
    suszona bazylia
    suszony tymianek
    suszony lubczyk
    Sałatka:
    kula sera mozzarella
    15 dag sera gouda
    1 łyżka oleju z owoców czerwonej palmy
    koperek
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Aromatyczna grenadiera z sałatka serową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 płaty ryby kroimy na pół i wkładamy do miseczki. Zalewamy oliwą oraz sokiem z połówki cytryny. Dodajemy posiekany koperek i połowę przypraw do oliwkowej zalewy, wstawiamy do lodówki na 30 minut.

    Po upływie 30 minut, rybkę obtaczamy w mące i posypujemy drugą połową przypraw z każdej strony. Smażymy na oliwie oczywiście nadającej się do smażenia.

    W tym czasie przyrządzamy sałatkę. Kroimy w kosteczkę sery i polewamy je olejem z owoców czerwonej palmy. Dodajemy pieprz i koperek do smaku.

    Podajemy z ryżem, a rybkę ozdabiamy cytrynką.

    Tak przyrządzona grenadiera smakuje naprawdę inaczej. Polecam!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (196 ocen)

AROMATYCZNA PIERŚ Z RĘKAWA

To może cię zainteresować