Ananasowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy biszkopt.Żółtka oddzielamy od białek.Do żółtek dodajemy proszek i ocet i to mieszamy.Białka ubijamy z szczyptą soli i dodajemy cukier i ubijamy na sztywno.Białka łączymy z żółtkami,dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej olejem i posypanej mąką.Pieczemy 30minut w temperaturze 180*. Galaretkę rozmieszać i ostudzić,gdy będzie zimna połączyć z musem jabłkowym.Śnieżki ubić z mlekiem,dodać ser śmietankowy.Rozpuścić żelatynę w wrzątku,ostudzić i dodać do masy serowej.Obie czekolady zetrzeć na tarce na osobne talerzyki.Ananasy pokroić w kostkę i razem z gorzką czekoladą dodać do masy serowej i wymieszać.Biszkopt przekroić na dwie części.Na pierwszą część biszkoptu nałożyć mus jabłkowy z galaretką,potem włożyć drugą połowę biszkoptu,nałożyć masę serową z ananasami i gorzką czekoladą.Górę placka posypać białą czekoladą.
Komentarze