1.
WYKONANIE:
1. Spód: Kasię rozpuszczamy w rondelku razem z czekoladą. Mieszamy w misce z pokruszonymi herbatnikami. Masę herbatnikową wykładamy na dno tortownicy o średnicy 24cm i lekko ugniatamy. Formę odstawiamy do lodówki.
2. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki przegotowanej wody, odstawiamy do przestygnięcia.
3. Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z 100 ml słodkiej śmietanki, a następnie mieszamy z żelatyną. Studzimy.
4. Pozostałą, schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i delikatnie mieszamy z masą czekoladową.
5. Masę czekoladowo-śmietanową wykładamy na spód herbatnikowy . Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach mleczną czekoladę. Ciasto wstawiamy ponownie do lodówki by dobrze stężało.
Porady
Najlepiej smakuje schłodzone na następny dzień i wtedy też lepiej się je kroi.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze