Pierogi pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić ciasto.Drożdże rozkruszyć w letnim mleku,dodać śmietanę,szczyptę soli,jajko,wymieszać. Na koniec dać mąkę i roztopioną,przestudzoną margarynę.Ciasto wyrobić,zawinąć w folię i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Kapustę kiszoną pokroić,spłukać i ugotować.Grzyby suszone opłukać i ugotować w wodzie.Następnie do ugotowanej kapusty dodać ugotowane grzyby.Cebulę podsmażyć na oleju,dodać do kapusty i grzybów,przyprawić solą i pieprzem i jeszcze podgotować około 20 minut.Ciasto rozwałkować,zrobić pierogi.Piec w piekarniku w 180*na złoty kolor.
Porady
Pierogi są najsmaczniejsze na ciepło z sosem czosnkowym.
Komentarze