1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli,dodać cukier i ubijać,dodać żółtka.Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia,dodać do ubitych białek i delikatnie wymieszać.Wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 25 cm.Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
2.Masa:
Galaretki: czerwoną,zieloną i owoce leśne rozpuścić ,każdą osobno w 1 szklance gorącej wody.
3.Zastygnięte galaretki ,orzechy,czekoladę i ananasy pokroić w kostkę.
4.Mleko zagotować z cukrem,dodać żelatynę i dokładnie wymieszać,nie gotować z żelatyną.Pomarańczową galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody i dodać do mleka,wymieszać.Ostudzić.
5.Do zimnego zastygającego mleka dać pokrojone galaretki,orzechy,ananasy czekoladę,Wymieszać i wylać na biszkopt.
6.Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.Gotowe ciasto posypać startą czekoladą.
Komentarze