Ambasador

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis znalazłam w starym zeszycie i troszkę zmodyfikowałam :) wyszło pyszne kakaowo-kokosowe ciacho - polecam :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Tortownica (25x25cm)

    Ciasto kakaowe:
    kostka margaryny
    6 łyżek wody
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    6 żółtek
    3 białka
    1 szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Pianka kokosowa:
    3 białka
    3/4 szklanki cukru
    20 dag kokosu

    Ponadto;
    1 szklanka śmietany kremówki
    2 galaretki o dowolnym smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ambasador - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO KAKAOWE: roztopić margarynę z wodą, cukrem i kakao. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać rozkłócone żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz pianę ubitą z białek. PIANKA KOKOSOWA: białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać kokos i dokładnie wymieszać. Ciasto kakaowe przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy, na wierzch kupkami wyłożyć piankę kokosową. Nie rozsmarowywać. Ciasto piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni (do suchego patyczka). Odstawić do wystudzenia.
  • 2. Galaretki rozpuścić każdą osobno w 1 szklance wody. Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i połączyć z pierwszą tężejącą galaretką. Wylać na ostudzone ciasto. Drugą tężejącą galaretką polać wierzch placka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Galaretka Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować