1.CIASTO KAKAOWE: roztopić margarynę z wodą, cukrem i kakao. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać rozkłócone żółtka, mąkę, proszek do pieczenia oraz pianę ubitą z białek. PIANKA KOKOSOWA: białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie dodać kokos i dokładnie wymieszać. Ciasto kakaowe przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy, na wierzch kupkami wyłożyć piankę kokosową. Nie rozsmarowywać. Ciasto piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni (do suchego patyczka). Odstawić do wystudzenia.
2.Galaretki rozpuścić każdą osobno w 1 szklance wody. Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i połączyć z pierwszą tężejącą galaretką. Wylać na ostudzone ciasto. Drugą tężejącą galaretką polać wierzch placka.
Komentarze