Ajerkoniak

5 (153 ocen)

  • 20 min

Pyszny domowy trunek, przepis dostałam od mamy,

  • 20 min

Składniki:

  • 6 żółtek
    1 szklanka cukru
    1,5 szklanki przegotowanego chłodnego mleka
    1 szklanka spirytusu
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Ajerkoniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę. Następnie powoli dodajemy mleko ,cały czas ubijając. Potem bardzo powoli dolewamy spirytus ,cały czas ubijamy.
    Gotowy ajerkoniak przelewamy do karafki. Odstawić na 2 tygodnie ,by potem delektować się jego smakiem.

Porady

Jajka powinny byc od szczęsliwej kury

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować