Ajerkoniak

4.5 (198 ocen)

Uwielbiam domowy ajerkoniak.Zupełnie inaczej smakuje niż ten kupny.Świetnie sprawdza się jako dodatek do deserów,lodów jak i kremów do ciast.Na nadchodzące święta z pewnością się przyda.

Składniki:

  • 8 dużych jajek
    250 dag cukru
    2 cukry waniliowe
    1/2 l mleka 3,2%
    1/4 litra spirytusu
    lub
    200 ml mleka
    1/2 litra wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Napoje Alkohole

Ajerkoniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Dodajemy mleko,spirytus (wódkę).Mieszamy i rozlewamy do butelek.Co jakiś czas potrząsamy butelkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak Alkohol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować